Vištienos salotos su raudonaisiais serbentais
Greitai paruošiamos, gaivios ir vasariškos salotos serbentų sezonui. Galima ruošti porcijomis į stiklines ar į vieną didesnį indą.
4 porcijoms reikės:
~200 gr virtos/keptos orkaitėje/rūkytos vištienos filė
60 gr salierų stiebų (galima keisti poru ar šalotiniu svogūnu)
60 gr raudonųjų serbentų
60 gr graikinių riešutų
- Padažui:
2 šaukštų graikiško jogurto
1 šaukštelio aštresnių garstyčių
1 skiltelės česnako
1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelio druskos
Gaminame:
- Vištieną supjaustyti kubeliais. Salierą – siauromis riekelėmis. Graikinius riešutus sukapoti.
- Nuskabyti serbentus.
- Padažui išmaišyti jogurtą su garstyčiomis, įspausti česnako, pagardinti prieskoniais.
- Į stiklines sluoksniuoti: vištieną, salierus, riešutus, serbentus, pagardinti padažu.