Vištienos salotos su raudonaisiais serbentais

Vištienos salotos su raudonaisiais serbentais

Greitai paruošiamos, gaivios ir vasariškos salotos serbentų sezonui. Galima ruošti porcijomis į stiklines ar į vieną didesnį indą.

4 porcijoms reikės:

  • ~200 gr virtos/keptos orkaitėje/rūkytos vištienos filė

  • 60 gr salierų stiebų (galima keisti poru ar šalotiniu svogūnu)

  • 60 gr raudonųjų serbentų

  • 60 gr graikinių riešutų

  • Padažui:
  • 2 šaukštų graikiško jogurto

  • 1 šaukštelio aštresnių garstyčių

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

  • 1 žiupsnelio druskos

Gaminame:

  • Vištieną supjaustyti kubeliais. Salierą – siauromis riekelėmis. Graikinius riešutus sukapoti.
  • Nuskabyti serbentus.
  • Padažui išmaišyti jogurtą su garstyčiomis, įspausti česnako, pagardinti prieskoniais.
  • Į stiklines sluoksniuoti: vištieną, salierus, riešutus, serbentus, pagardinti padažu.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*