Silkė pataluose

Visiems žinoma ir pažįstama, o mes ją ragaujam dukart per metus – per Kalėdas ir per Velykas.

Silkė pataluose

Didelei (~30 cm ilgio ir 13 cm pločio) silkinei reikės:

  • 3 vnt. sūdytos silkės filė

  • 1 vnt. nedidelio svogūno

  • 1 vnt. vidutinio dydžio – didesnės virtos bulvės

  • 1 vnt. didesnės virtos morkos

  • 2 vnt. mažų ar 1 vnt. didelio virto kiaušinio

  • 1 vnt. didesnio virto burokėlio

  • 4 šaukštų su kaupu majonezo

Gaminame

  • Silkę, svogūną, bulvę, morką, kiaušinį supjaustyti smulkiais kubeliais.
  • Burokėlius sutarkuoti, nukošti susidariusį skystį.
  • Į silkinę sluoksniuoti silkę, ant viršaus svogūnus, bulvę, morką, kiaušinį ir viršų apdėlioti burokėliais.
  • Užtepti majonezą. Patogiausia tą daryti visą majonezą uždėjus “eilute” ant aukščiausio burokėlių kalnelio taško ir atsargiai, išorine didelio šaukšto puse braukti į apačią. Aptepti visus kraštelius, kad neliktų neapteptų burokėlių.
  • Galima valgyti iš karto arba kelias valandas palaikyti.

  • Bulves ir morkas geriausia virti su lupenomis, tuomet jos išliks standesnės ir lengviau pjaustysis.
  • Tarp sluoksnių ant svogūno dar galima dėti truputį tarkuoto obuolio, bet man asmeniškai nepatinka nei skonis, nei tekstūra – silkė tampa gana šlapia ir vandeninga, ypač ilgiau pastovėjusi.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*