Trinta burokėlių sriuba

Trinta burokėlių sriuba

6 – 8 porcijoms reikes

  • 500 gr virtų tarkuotų burokėlių

  • 1 vnt morkų

  • 0.5 vnt paprikos

  • 4 šaukštų aliejaus arba sviesto

  • 0.25 vnt svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 vnt buljonetės ar sultinio kubelio (nebūtina)

  • 3 šaukštų pomidų pastos ar pomidorų padažo

  • 1 saujelės šviežių krapų (nebūtina)

  • 0.5 šaukštelio maltos aitriosios paprikos

  • 0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

  • 0.25 šaukštelio druskos

gaminame

  • Puode gerai įkaitinti aliejų, apkepinti smulkintą česnaką, svogūną. Sudėti tarkuotą morką, burokėlius, smulkintą papriką. Pakepinti didelėje kaitroje, kad truputį nugaruotų burokėlių skystis.
  • Dėti pomidorų pastą ir prieskonius, pilti 2 – 3 stiklines vandens ir pavirti 5 minutes. Sutrinti rankiniu trintuvu ir dar kartą užvirinti.
  • Tiekti galima su grietine ar be jos, užbėrus krapų.

Notes

  • Galima naudoti ir termiškai neapdorotus burokėlius, morkas galima pjaustyti ir stambiau, tačiau tuomet reikės ilgiau virti. Galima dėti ir bulvių, sriuba bus sotesnė. Tuomet pilti daugiau vandens ir ilgiau virti.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*