Trinta burokėlių sriuba
6 – 8 porcijoms reikes
500 gr virtų tarkuotų burokėlių
1 vnt morkų
0.5 vnt paprikos
4 šaukštų aliejaus arba sviesto
0.25 vnt svogūno
2 skiltelių česnako
1 vnt buljonetės ar sultinio kubelio (nebūtina)
3 šaukštų pomidų pastos ar pomidorų padažo
1 saujelės šviežių krapų (nebūtina)
0.5 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.25 šaukštelio druskos
gaminame
- Puode gerai įkaitinti aliejų, apkepinti smulkintą česnaką, svogūną. Sudėti tarkuotą morką, burokėlius, smulkintą papriką. Pakepinti didelėje kaitroje, kad truputį nugaruotų burokėlių skystis.
- Dėti pomidorų pastą ir prieskonius, pilti 2 – 3 stiklines vandens ir pavirti 5 minutes. Sutrinti rankiniu trintuvu ir dar kartą užvirinti.
- Tiekti galima su grietine ar be jos, užbėrus krapų.
Notes
- Galima naudoti ir termiškai neapdorotus burokėlius, morkas galima pjaustyti ir stambiau, tačiau tuomet reikės ilgiau virti. Galima dėti ir bulvių, sriuba bus sotesnė. Tuomet pilti daugiau vandens ir ilgiau virti.