Burokėlių suktinukai su kreminiu sūriu ir lašiša

Burokėlių suktinukai su kreminiu sūriu ir lašiša

Puošnus šventinis užkandis, kuriam nereikia daugybės ingredientų ir laiko. Susukti galima iš anksto, o prieš patiekiant supjaustyti riekelėmis ir mėgautis. Tinka tiekti ir kaip sumuštinukus – ant duonos riekelių.

8 kąsneliams reikės

  • 1 vnt vidutinio dydžio virto buroko

  • 100 g kreminio sūrio (Filadelfijos tipo, naudojau Arla natūralų)

  • 60 g sūdytos lašišos filė ar silkės

  • 1 saujelės krapų ar kitų žalumynų

Gaminame

  • Buroką supjaustyti kuo plonesnėmis riekelėmis. Išdėliot vieną šalia kito ant maistinės plėvelės taip, kad gabaliukai būtų labai arti, bet pernelyg nepersidengtų. Persidengimo vietas galima papildomai sutepti kreminiu sūriu, kad tvirčiau laikytųsi.
  • Viršų aptepti kreminiu sūriu. Jeigu persidengia buroko riekelių krašteliais, galima sutepti papildomai.
  • Krapus smulkiai sukapoti ir pabarstyti kreminio sūrio viršų.
  • Lašišą supjaustyti pailgomis juostelėmis ir išdėlioti juostą ant kreminio sūrio sluoksnio.
  • Labai atsargiai (neįsukant plėvelės į vidų) suvynioti standų vyniotinį. Apsukti plėvele ir bent valandą palikyti šaldytuve.
  • Išvynioti iš plėveles ir atsargiai supjaustyti storais griežinėliais.
  • Jei reikia, sutvirtinti smeigtuku, kurį galima papuošti plona juostele agurko.

Pastabos

  • Burokėlių skonis jaučiasi gana intensyviai – kuo ploniau pjaustysite burokėlius, tuo švelnesnis jis bus.
  • Tinka tiekti ant mažų juodos duonos riekelių – taip bus sočiau ir burokėlių skonis bus švelnesnis.
  • Daugiau gaminimo eigos nuotraukų galima rasti Instagram story highlight’uose.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*