Kalakutiena ir ryžiais įdarytos paprikos orkaitėje
Kalakutiena ir ryžiais įdarytos paprikos man – vienas skaniausių paprikų receptų. Ypač jas mėgstu su baltosiomis paprikomis, man jos turi ypatingą kvapą, kitokį nei raudonos, žalios ar oranžinės. Bet tikrai skaniai pavyks ir su kitomis turimos spalvos paprikomis. Kitaip nei daugybėje kitų receptų, šiame nenaudojamas sūris, bet jo čia tikrai nei kiek ir netrūksta!
6 porcijoms:
6 vidutinio dydžio paprikų
800 g – 1 kg maltos kalakutienos (galima keisti riebesne vištiena)
200 g graikiško jogurto arba grietinės
100 g ryžių (svoris sausų)
1 šaukšto prieskonių mišinio (naudojau maltai paukštienai, be druskos)
1 šaukštelio druskos
Gaminame
- Ryžius išvirti ir palikti atvėsti. Nepervirkite, nes dar troškinsis orkaitėje!
- Maltą mėsą gerai išmaišyti su ryžiais, prieskoniais, jogurtu.
- Paprikas perpjauti išilgai pusiau, išsėklinti. Prieš pjaudama paprikas paprastai “patestuoju” ant kurio šono jos lygiau guli.
- Paprikas įdaryti mėsos mase, vis paspaudžiant šaukštu, kad viduje neliktų oro kišenių. Pirmiausia visas įdarau iki viršaus, o kiek įdaro lieka, iš jo suformuoju “kalnelius”, padalindama įdarą po lygiai per paprikas. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (su vėjeliu) apie 40 – 45 minutes.
Patarimai
- Kalakutieną galima keisti riebesne vištiena. Jautienos nerekomenduoju, nes kepdama išsausėja.