Traiškytos bulvytės su kreminiu sūriu ir šonine

Traiškytos bulvytės su kreminiu sūriu ir šonine

Traiškytos bulvytės – tikriausiai mano mėgstamiausias bulvyčių patiekimo būdas. Po apvirimo jos minkštos, purios, o sutraiškius ir apkepus, jų išorė pasidengia traškia plutele. Tobula! Šį kartą ypatingai – su kreminiu sūriu ir šonine. Galima tiekti kaip pagrindinį patiekalą su salotomis ar kaip garnyrą.

2 porcijoms (garnyrui)

  • 4 nedidelių bulvyčių

  • 4 šaukštelių kreminio sūrio

  • 4 juostelių rūkytos šoninės ar kumpio

  • druskos

  • šlakelio aliejaus

  • svogūnų laiškų

gaminame

  • Bulves kruopšiai nuplauti ir išvirti, kol suminkštės (dėti į verdantį vandenį 20 minučių).
  • Dar šiltas sutraiškyti: patogiausia kiekvieną paspausti bulvių grūstuvu. Jei neturite – ant bulvės viršaus galima uždėti kepimo mentelę ir paspausti virtuviniu plaktuku ar tiesiog ranka.
  • Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstyti aliejumi, pasūdyti, tepti kreminio sūrio, dėti smulkintos šoninės.
  • Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 12 minučių arba karšto oro gruzdintuvėje apie 8 minutes.
  • Iškepusias pabarstyti svogūnų laiškais.

Patarimai

  • Ruošiant garnyrui – porcijai užtenka 2 nedidelių bulvyčių. Ruošiant kaip pagrindinį, reikėtų 4 bulvyčių ar pagal alkanumą.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*