Traiškytos bulvytės su kreminiu sūriu ir šonine
Traiškytos bulvytės – tikriausiai mano mėgstamiausias bulvyčių patiekimo būdas. Po apvirimo jos minkštos, purios, o sutraiškius ir apkepus, jų išorė pasidengia traškia plutele. Tobula! Šį kartą ypatingai – su kreminiu sūriu ir šonine. Galima tiekti kaip pagrindinį patiekalą su salotomis ar kaip garnyrą.
2 porcijoms (garnyrui)
4 nedidelių bulvyčių
4 šaukštelių kreminio sūrio
4 juostelių rūkytos šoninės ar kumpio
druskos
šlakelio aliejaus
svogūnų laiškų
gaminame
- Bulves kruopšiai nuplauti ir išvirti, kol suminkštės (dėti į verdantį vandenį 20 minučių).
- Dar šiltas sutraiškyti: patogiausia kiekvieną paspausti bulvių grūstuvu. Jei neturite – ant bulvės viršaus galima uždėti kepimo mentelę ir paspausti virtuviniu plaktuku ar tiesiog ranka.
- Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstyti aliejumi, pasūdyti, tepti kreminio sūrio, dėti smulkintos šoninės.
- Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 12 minučių arba karšto oro gruzdintuvėje apie 8 minutes.
- Iškepusias pabarstyti svogūnų laiškais.
Patarimai
- Ruošiant garnyrui – porcijai užtenka 2 nedidelių bulvyčių. Ruošiant kaip pagrindinį, reikėtų 4 bulvyčių ar pagal alkanumą.