Avinžirnių sviestas arba saldus humusas

Avinžirnių sviestas arba saldus humusas

Humusas gali būti ir saldus! Labai skanu su jogurtu, į avižinę košę ar tiesiog kabinti obuolių skiltelėmis. Greitai paruošiamas, maistingas ir labai skanus.

Reikės

  • 200 g virtų avinžirnių

  • 3 šaukštų kokosų aliejaus

  • 1 šaukšto (ar pagal skonį) medaus ar kito saldumo, žr. pastabas

  • 1 šaukštelio malto cinamono

  • 1 žiupsnelio druskos

Gaminame

  • Avinžirnius perskalauti teškančiu vandeniu ir palikti nuvarvėti.
  • Į trintuvą sudėti avinžirnius, kokosų aliejų, cinamoną, druską ir medų.
  • Viską sutrinti iki vientisos masės. Jei reikia, kelis kartus, išjungus trintuvą, nustumti masę link peiliukų.
  • Paragauti, ar užtenka saldumo, jei reikia, saldinti papildomai.

Pastabos

  • Saldintis galima medumi, klevų, agavų, kokosų ar kt. sirupu. Jei saldinsite ne skystu saldikliu, masės vientisumui gali reikėti šiek tiek daugiau kokosų aliejaus.
  • Šaldytuve galima saugoti apie savaitę. Stovėdamas šaldytuve humusas šiek tiek sutvirtės nuo kokosų aliejaus, bet kambario temperatūroje greitai vėl suminkštės.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*