500 g vištienos šlaunelių mėsos (be kaulų ir odos) arba kalakutienos šlaunelių mėsos ar filė
1 šaukšto su kaupu krakmolo (naudojau bulvių)
4 šaukštų aliejaus
Padažui
1/2 paprikos
1 mažos morkos
50 ml sojos padažo
1 šaukšto medaus ar klevų sirupo, galima keisti cukrumi
2 skiltelių česnako
1 šaukštelio Sriracha arba 1/2 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
100 ml šalto vandens
1 šaukšto su kaupu krakmolo
Patiekiant
virtų ryžių
sezamo sėklų (nebūtina)
Gaminimo eiga
Vištieną supjaustyti pailgomis, kąsnio dydžio juostelėmis. Sumaišyti su krakmolu, kad visi vištienos gabaliukai juo pasidengtų.
Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir kepinti vištieną, kol šiek tiek apskrus iš visų pusių. Aliejus turi būti gana karštas dar prieš dedant vištieną, kitaip ji troškinsis savo sultyse, o ne skrus.
Papriką supjaustyti plonomis. Morką nuskusti ir supjaustyti labai plonais šiaudeliais, tą patogu daryti pirmiausia morką supjausčius plonais griežinėliais, o juos, sudėjus po kelis - šiaudeliais. Česnaką smulkiai sukapoti.
Vištieną, nemažinant kaitros, sustumti į vieną keptuvės pusę. Suberti papriką, morką ir česnaką. Kelioliką sekundžių pakepinti, tuomet visą keptuvės turinį sumaišyti.
Toliau kaitinant dėti medų, viską išmaišyti. Supilti sojos padažą ir Sriracha.
Šaltame vandenyje išmaišyti krakmolą. Supilti į keptuvę, išmaišyti ir truputį pakaitinti, kol padažas sutirštės.
Patiekti su ryžiais ir pabarsčius sezamo sėklomis.
Pastabos
*Fakeaway - namuose pagamintas, atkurtas patiekalas, kuris paprastai užsakomas restorane išsinešimui, pvz., kinų virtuvės ar kt. patiekalai. Namuose pagaminta alternatyva gali būti pigesnė ir sveikesnė.
Papildomai tinka dėti anakardžių ar žemės riešutų.