Galette - pica

Galette - pica

Galette - picaGalette - pica

Paruošimas20 minGaminimas40 minIš viso60 min
Porcijos4
Paruošimas20 min
Gaminimas40 min
Iš viso60 min
Porcijos
4

Ingredientai

0/8
  • Tešlai
  • 200 g kvietinių miltų (+trupučio kočiojimui)
  • 120 g šalto sviesto
  • 80 ml šalto vandens
  • 1 žiupsnio druskos
  • Priedai
  • 3 šaukštų pomidorų tyrės ar padažo
  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 1 žiupsnio džiovinto raudonėlio (nebūtina)
  • rūkyto kumpio, alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų ar kitų mėgstamų priedų picai

Gaminimo eiga

0/6
  1. 1Į indą suberti miltus, dėti maždaug 2*2*2 cm kubeliais supjaustytą sviestą, berti druską ir pilti vandenį. Lengvai išmaišyti, kad sviestas apsivėltų miltais.
  2. 2Tarp pirštų trinti sviesto kubelius, kad formuotųsi stambūs tešlos trupiniai. Tešlą porą kartu perminkyti (neminkyti pernelyg ilgai, kad neištirptų sviestas!) ir suformuoti rutulį.Tešlą 30 minučių dėti į šaldytuvą.
  3. 3Pabarstyti miltais stalviršį, ant jo dėti tešlos rutulį, pabarastyti dar truputį miltų. Iškočioti tešlą į maždaug 30 cm skritulį. Perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kočioti galima ir iš karto ant kepimo popieriaus.
  4. 4Pagrindą aptepti pomidorų padažu, paliekant po kelis centimetrus nuo kraštų. Pabarstyti raudonėliais, 2/3 sūrio. Ant viršaus išdėlioti smulkintus priedus, pabarstyti likusius sūriu.
  5. 5Užlankstyti tešlos kraštus link vidurio.
  6. 6Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (funkcija su vėjeliu) apie 35 - 40 minučių, kol krašteliai apskrus.