Galette – pica
Galette su sūriu ir kumpiu arba pica kitaip – su sviestine tešla! Pagrindui nesudėtinai paruošiama trapi, lyg sluoksniuota sviestinė tešla, o priedus galite rinkite, kokius tik mėgstate.
2 porcijoms (~24 cm galettei) reikės
- Tešlai
200 g kvietinių miltų (+trupučio kočiojimui)
120 g šalto sviesto
80 ml šalto vandens
1 žiupsnio druskos
- Priedai
3 šaukštų pomidorų tyrės ar padažo
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 žiupsnio džiovinto raudonėlio (nebūtina)
rūkyto kumpio, alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų ar kitų mėgstamų priedų picai
Gaminame
- Į indą suberti miltus, dėti maždaug 2*2*2 cm kubeliais supjaustytą sviestą, berti druską ir pilti vandenį. Lengvai išmaišyti, kad sviestas apsivėltų miltais.
- Tarp pirštų trinti sviesto kubelius, kad formuotųsi stambūs tešlos trupiniai. Tešlą porą kartu perminkyti (neminkyti pernelyg ilgai, kad neištirptų sviestas!) ir suformuoti rutulį.
Tešlą 30 minučių dėti į šaldytuvą. - Pabarstyti miltais stalviršį, ant jo dėti tešlos rutulį, pabarastyti dar truputį miltų. Iškočioti tešlą į maždaug 30 cm skritulį. Perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kočioti galima ir iš karto ant kepimo popieriaus.
- Pagrindą aptepti pomidorų padažu, paliekant po kelis centimetrus nuo kraštų. Pabarstyti raudonėliais, 2/3 sūrio. Ant viršaus išdėlioti smulkintus priedus, pabarstyti likusius sūriu.
- Užlankstyti tešlos kraštus link vidurio.
- Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (funkcija su vėjeliu) apie 35 – 40 minučių, kol krašteliai apskrus.