Greiti pyragėliai su kreminiu sūreliu

Greiti pyragėliai su kreminiu sūreliu

Greitai paruošiami, trapūs sluoksniuotos tešlos pyragėliai vos iš kelių ingredientų. Juos ruošti galima su įvairiausiais įdarais – tiek saldžiais, tiek nesaldžiais.

6 pyragėliams reikės

  • 2 lapų sluoksniuotos tešlos (apie 10*20cm dydžio)

  • 2 šaukštų Filadelfijos tipo kreminio sūrelio (galima keisti ir kremine varške)

  • 2 saujelių uogų (naudojau šaldytas mėlynes)

  • 2 žiupsnių cukraus (ar pagal skonį)

GAMINAME

  • Sluoksniuotą tešlą, jei naudojate šaldytą, atitirpinti uždengus rankšluostėliu, kad neišsausėtų.
  • Kiekvieną tešlos lapą tepti kreminiu sūreliu, paliekant maždaug 3 – 4 cm pločio neapteptą juostą viršuje. Pabarstyti cukrumi ir uogomis.
  • Paliktą kraštą patepti vandeniu. Tešlos ritinį susukti. Sukti nereikia labai standžiai. Pabaigoje truputį paspausti, kad sukibtų su laisvu kraštu.
  • Ritinėlį perpjauti į 3 lygias dalis. Išdėlioti į keksiukų ar kitokias kepimo formeles, kad kepant pernelyg neišsiskleistų.
  • Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus – apačia), apie 25 – 30 minučių, kol pyragėliai išsiplės ir ims skrusti.

Pastabos

  • Pyragėliai skanūs ir šilti, ir atvėsę. Iškepusius galima ir šaldyti – atvėsusius sudėkite į sandarų maišelį ir saugokite šaldiklyje. Kai norėsite pasišildyti, neatitirpintus dėkite į skardą ir šildykite ~150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 15 minučių.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*