Grikių kepsneliai

Grikių kepsneliai

4 porcijoms reikės

  • 1 stiklinės sausų grikių

  • 1 vnt morkos

  • 1 vnt svogūno

  • 1/3 vnt paprikos

  • 3 – 5 šaukštų miltų

  • 0.5 šaukštelio druskos

  • 0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

  • 0.5 šaukštelio raudonėlių

  • sviesto arba aliejaus kepimui

  • Padažui
  • 3 šaukštų grietinės

  • 3 šaukštų vandens

  • 2 šaukštų sviesto

  • 0.5 šaukštelio raudonėlio ar šviežių žalumynų

Gaminame

  • Grikius išvirti 2 stiklinės vandens arba užpilti 1.5 stiklinės vandens ir palikti išbrinkti 2 valandoms.
  • Morką, svogūną, papriką susmulkinti peiliu ar sukapoti maisto smulkintuvu. Apkepinti su trupučiu aliejaus ar sviesto, kol visa masė šiek tiek susileis.
  • Jei grikiuose liko skysčio, jį nupilti. Grikius sumalti virtuviniu kombainu, mėsmale ar tiesiog blenderiu
  • Į grikius dėti kepintas daržoves, prieskonius, gerai išmaišyti. Po šaukštą berti miltus, maišyti, vis pabandant, ar masė tampa pakankamai lipni bei, ar formuojame kepsneliai nebyra. Formuoti patogiausia šlapiomis rankomis.
  • Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje ar tirpintame svieste po 3 – 4 minutes iš vienos pusės.
  • Padažui prikaistuvyje ištirpinti sviestą su vandeniu, dėti grietinę, prieskonius. Išmaišyti, kad neliktų grietinės gumuliukų ir užvirinti.

  • Papildomai galima naudoti pievagrybius, jaunas cukinijas ar kitų daržovių. Vandeningas daržoves ar grybus apkepinus reikėtų gerai nuvarvinti ir į kepsnelių masę dėti daugiau miltų.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*