Sotus, sušildantis ir visiškai nesudėtingas troškinys.
Jautienos troškinys
4 porcijoms reikės
600 gr jautienos
2 vnt. morkų
1 vnt. svogūno
3 šaukštų miltų
3 šaukštų pomidorų pastos arba padažo
2 šaukštų aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 – 1 stiklinės vandens
Directions
- Nusausintą jautieną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apvolioti miltuose. Kruopščiai volioti nebūtina, galima tiesiog sumaišyti, kad mėsos gabaliukai pasidengtų miltais.
- Puode įkaitinti aliejų, apkepinti jautieną. Kepinti ne viską iš karto, paliekant tarpelius tarp gabaliukų, kad mėsa nepaleistų daug sulčių. Grąžinti visą mėsą į puodą ir kartu kepinti smulkintus svogūnus bei česnakus.
- Sudėti smulkintas morkas, prieskonius, išskyrus druską, pomidorų pastą. Užpilti vandeniu, kad viskas nebūtų visiškai apsemta ir troškinti ant mažiausios ugnies apie 1.5 valandos, kas pusvalandį permaišant.
- Ragauti, ar mėsa jau pakankamai minkšta, jei taip, pasūdyti ir palikti dar 15 minučių pasitroškinti. Jei mėsa dar kietoka, tikrinti dar po 30 minučių.
- Troškinimo laikas priklauso nuo pasirinktos mėsos minkštumo. Tiekite su bulvių koše ar tiesiog juodos duonos riekele. Kartu labai dera marinuotos daržovės, pvz., traškūs agurkėliai.