Jautienos troškinys

Sotus, sušildantis ir visiškai nesudėtingas troškinys.

Jautienos troškinys

4 porcijoms reikės

  • 600 gr jautienos

  • 2 vnt. morkų

  • 1 vnt. svogūno

  • 3 šaukštų miltų

  • 3 šaukštų pomidorų pastos arba padažo

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 0.5 šaukštelio druskos

  • 0.5 šaukštelio cukraus

  • 0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

  • 0.5 – 1 stiklinės vandens

Directions

  • Nusausintą jautieną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apvolioti miltuose. Kruopščiai volioti nebūtina, galima tiesiog sumaišyti, kad mėsos gabaliukai pasidengtų miltais.
  • Puode įkaitinti aliejų, apkepinti jautieną. Kepinti ne viską iš karto, paliekant tarpelius tarp gabaliukų, kad mėsa nepaleistų daug sulčių. Grąžinti visą mėsą į puodą ir kartu kepinti smulkintus svogūnus bei česnakus.
  • Sudėti smulkintas morkas, prieskonius, išskyrus druską, pomidorų pastą. Užpilti vandeniu, kad viskas nebūtų visiškai apsemta ir troškinti ant mažiausios ugnies apie 1.5 valandos, kas pusvalandį permaišant.
  • Ragauti, ar mėsa jau pakankamai minkšta, jei taip, pasūdyti ir palikti dar 15 minučių pasitroškinti. Jei mėsa dar kietoka, tikrinti dar po 30 minučių.

  • Troškinimo laikas priklauso nuo pasirinktos mėsos minkštumo. Tiekite su bulvių koše ar tiesiog juodos duonos riekele. Kartu labai dera marinuotos daržovės, pvz., traškūs agurkėliai.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*