Lazanija su špinatais
Vėstantys orai diktuoja pasirinkimus virtuvėje – norisi kažko sušildančio ir jaukaus. Minkštučiai makaronai ir Bešamelio padažas su gausybe špinatų šį tikslą išpildo!
4 – 6 porcijoms reikės
14 – 16 lazanijos makaronų “lapų”
400 g špinatų (naudojau šaldytus)
apie 400 ml pieno
150 g fermentinio sūrio
1 svogūno
80 g sviesto
2 – 3 šaukštų kvietinių miltų
1 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio pipirų
gaminame
- Padažui nedideliame puode ant vidutinės kaitros ištirpinti sviestą. Apkepinti smulkiai sukapotą svogūną, kol truputį suminkštės.
- Suberti miltus ir, vis maišant, kepinti, kol susiformuos “košelė”.
Dalimis pilti pieną, po kiekvienos dalies gerai išmaišant šluotele, kad nebūtų gumuliukų. - Kai visas pienas bus supiltas, o padažas sutirštėjęs, sudėti špinatus. Galima dėti šaldytus ir, nuolat maišant, kaitinti padažą, kol špinatai atitrps jame. Pagardinti prieskoniais. Nuolat maišykite, kad padažas neprisviltų!
- Į formos dugną dėti lazanijos makaronus. Aptepti padažu, vėl dėti makaronus ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti padažo. Makaronus aptepkite gausiai, kad visi krašteliai ir kampučiai būtų padengti padažu, kitaip makaronai tose vietose bus sausi.
- Gausiai pabarstyti tarkuotu sūriu.
- Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (viršus+apačia+vėjelis) apie 35 minutes.
- Iškepusią lazaniją išimti iš orkaitės ir palikti 10 minučių susistovėti prieš pjaustant.
Pastabos
- Naudojau ~20*20 stiklinę kepimo formą, kuri nežymiai platėja į viršų.