Makaronai su krevetėmis, pievagrybiais ir pomidorais
Makaronai su krevetėmis – greitas patiekalas romantiškiems pietums ar vakarienei. Krevetės, pievagrybiai, pomidorai ir grietinėlė – tobulas derinys. O patiekus su makaronais ir trupučiu sūrio – tiesiog sunku atsispirti
2 porcijoms reikės
150 g krevečių (naudojau smulkias, tinka bet kokio dydžio)
100 ml grietinėlės (naudojau riebią)
4 didesnių (80 g) pievagrybių
6 vnt (50 g) pomidoriukų
40 g sviesto
1/8 vnt svogūno
1 skiltelės česnako
druskos, pipirų, raudonėlio
- Patiekimui
160 g makaronų (svoris nevirtų)
sūrio (nebūtina)
Gaminame
- Makaronus virti 1 minute trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės.
- Keptuvėje ištirpinti sviestą. Apkepinti smulkintą svogūną ir česnaką.
- Sudėti nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius, pakepinti, kol suminkštės.
- Dėti krevetes ir į 2-3 dalis pjaustytus pomidoriukus. Pilti grietinėlę ir kaitinti apie 1 minutę (jei krevetės didesnės – 2). Pagardinti prieskoniais.
- Sudėti nukoštus makaronus ir, maišant, pakaitinti dar 1 minutę.
- Patiekiant galima pabarstyti sūriu.