Makaronai su miso pievagrybiais

Makaronai su miso pievagrybiais

Miso pastą labai mėgstu – jos tinka dėti beveik visur (nesaldžiai), kur norisi kažko sūroko, pagilinančio skonį ir tiesiog suteikti cinkelį. Makaronai su miso pievagrybiais – super greitais, labai paprastas ir labai skanus patiekalas vos iš kelių ingredientų. Toks, net sakyčiau, studentiškas. Nors Miso nėra itin pigus ingredientas, bet jo užteks tikrai ilgam.

2 porcijoms

  • 300 g pievagrybių

  • 1/2 vnt svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukšto miso pastos

  • 2 šaukštų ghi sviesto (arba aliejaus veganiškam variantui)

  • 1 žiupsnio džiovinto čiobrelio (nebūtina)

  • 120 g makaronų (svoris sausų)

Gaminame

  • Makaronus virti pagal nurodymus ant pakuotės. Kol verda makaronai, ruošiame padažą.
  • Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti riekelėmis. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti.
  • Keptuvėje ištirpintame svieste apkepinti svogūną, kol kiek suminkštės. Dėti pievagrybius ir pakepinti.
  • Miso sumaišyti su 3 šaukštais makaronų virimo vandens ir supilti į keptuvę. Dėti česnaką.
  • Minutėlę pakaitinti, įdėti makaronus ir čiobrelį. Dar minutę pakaitinti maišant.

Patarimai

  • Jei dar nesate susipažinę su MISO – tai fermentuotų sojos pupelių pasta, kilusi iš Japonijos ir naudojama kaip padardas/prieskonis įvairiuose patiekaluose. Miso skonis sūrokas, turi specifinį kvapą, savyje turi sunkiai apibūdinamo ir vargu ar išverčiamo umami skonio elemento.
  • Rekomenduočiau nemažinti miso kiekio recepte, galima įdėti net ir dar truputėlį daugiau.
  • Receptas adaptuotas (versija labai supaprastinta) pagal Jun & Tonic.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*