Pieniškas avokadų kokteilis
Tikriausiai viskas, ko šiuo metu norisi – atsigaivinti! Kaitrią vasaros dieną gali būti labai sudėtinga prisiversti suvalgyti ką nors maistingo ir naudingo, čia į pagalbą, deserto pavidalu, atkeliauja avokadas! Skonis… netikėtas! Labai skanu, labai pieniška, labai desertiška ir net neatspėtum, kad tai avokadas.
2 porcijoms reikės
240 ml pieno (tinka ir augalinis)
1 vidutinio dydžio, gerai prinokusio avokado
2 šaukštelių klevų sirupo arba kondensuoto pieno*
Gaminame
- Avokadą perpjauti pusiau ir išskobti minkštimą. Sudėti į kokteilinę ar trintuvo indą.
- Supilti šaltą pieną ir pasaldinimą.
- Viską sutrinti iki vientisos konsistencijos. Trinkite atidžiai, kad neliktų avokado gabaliukų – sutrintas jis puikiai papildo skonį, bet netikėtai per šiaudelį įtraukas gabalėlis gali nuteikti ne itin maloniai.
- Pilstome į stiklines ir ragaujame. Jeigu norite dar gaiviau, papildomai galima įdėti ledo.
Pastabos
- *tradiciniam variantui naudojamas būtent kondensuotas pienas.
- Receptas adaptuotas pagal Viet World Kitchen.