Pomidorinis Orzo risotto su krevetėmis

Pomidorinis Orzo risotto su krevetėmis

Labai norėtųsi jį vadinti Orzotto, bet Orzotto yra perlinių kruopų risotto. Na, o šis – greitas, paprastas ir gardus risotto ruošiamas iš Orzo makaronų.

2 porcijoms reikės:

  • 250 gr Orzo makaronų

  • ~420 ml šilto sultinio (ar vandens+sultinio kubelio)

  • 1 vnt vidutinio dydžio pomidoro

  • 4 šaukštų pomidorų tyrės ar 1 vnt papildomo pomidoro

  • 0.25 vnt rausvojo svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 1 žiupsnelio druskos (jei sultinys be druskos)

  • Patiekimui:
  • ~12 vnt krevečių

  • 1 šaukštelio mėgstamų prieskonių mišinio (naudojau skirtą krevetėmis ir jūros gėrybėms)

Gaminame

  • Krevetes pabarstyti prieskoniais ir palikti pasimarinuoti, kol ruošiami makaronai.
  • Įkaitinti keptuvę iki vidutinės kaitros. Pilti aliejų, palaukti, kol įkais.
  • Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti. Pomidorą supjaustyti kuo smulkesniais gabalėliais.
  • Keptuvėje apkepinti svogūną, kai suminkštės, dėti česnaką ir pakepinti keliolika sekundžių, kol paskleis malonų aromatą.
  • Sudėti pomidorus ir, maišant, kepinti, kol šiek tiek suminkštės.
  • Sudėti pomidorų tyrę ir makaronus. Minutę pakepinti. Pasūdyti, jei sultinys be druskos.
  • Supilti maždaug 1/5 sultinio. Kaitinti, vis pamaišant, kol makaronai sugers sultinį. Vėl pilti sultinio ir t.t., kol makaronai suminkštės. Man prireikė apie 420 ml sultinio ir maždaug 9 minučių troškinimo.
  • Atskirai ant didesnės kaitros apkepinti krevetes, po 2 – 3 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Makaronus patiekti su krevetėmis, papildomai tinka išspausti citrinos.

Notes

  • Makaronams prireikė maždaug 420 ml sultinio, jo gali reikėti kiek mažiau ar daugiau, priklausomai nuo konkrečių makaronų.
  • Makaronai suminkštėjo per maždaug 9 minutes, tikslus laikas priklauso nuo konkrečių makaronų.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*