Pomidorinis Orzo risotto su krevetėmis
Labai norėtųsi jį vadinti Orzotto, bet Orzotto yra perlinių kruopų risotto. Na, o šis – greitas, paprastas ir gardus risotto ruošiamas iš Orzo makaronų.
2 porcijoms reikės:
250 gr Orzo makaronų
~420 ml šilto sultinio (ar vandens+sultinio kubelio)
1 vnt vidutinio dydžio pomidoro
4 šaukštų pomidorų tyrės ar 1 vnt papildomo pomidoro
0.25 vnt rausvojo svogūno
1 skiltelės česnako
1 šaukšto aliejaus
1 žiupsnelio druskos (jei sultinys be druskos)
- Patiekimui:
~12 vnt krevečių
1 šaukštelio mėgstamų prieskonių mišinio (naudojau skirtą krevetėmis ir jūros gėrybėms)
Gaminame
- Krevetes pabarstyti prieskoniais ir palikti pasimarinuoti, kol ruošiami makaronai.
- Įkaitinti keptuvę iki vidutinės kaitros. Pilti aliejų, palaukti, kol įkais.
- Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti. Pomidorą supjaustyti kuo smulkesniais gabalėliais.
- Keptuvėje apkepinti svogūną, kai suminkštės, dėti česnaką ir pakepinti keliolika sekundžių, kol paskleis malonų aromatą.
- Sudėti pomidorus ir, maišant, kepinti, kol šiek tiek suminkštės.
- Sudėti pomidorų tyrę ir makaronus. Minutę pakepinti. Pasūdyti, jei sultinys be druskos.
- Supilti maždaug 1/5 sultinio. Kaitinti, vis pamaišant, kol makaronai sugers sultinį. Vėl pilti sultinio ir t.t., kol makaronai suminkštės. Man prireikė apie 420 ml sultinio ir maždaug 9 minučių troškinimo.
- Atskirai ant didesnės kaitros apkepinti krevetes, po 2 – 3 minutes iš kiekvienos pusės.
- Makaronus patiekti su krevetėmis, papildomai tinka išspausti citrinos.
Notes
- Makaronams prireikė maždaug 420 ml sultinio, jo gali reikėti kiek mažiau ar daugiau, priklausomai nuo konkrečių makaronų.
- Makaronai suminkštėjo per maždaug 9 minutes, tikslus laikas priklauso nuo konkrečių makaronų.