Ryžiais ir pomidorais įdarytos paprikos graikiškai Yemista
Cuisine: graikų virtuvėNesudėtingai paruošiamos paprikos – tereikia išmaišyti kelis ingredientus, dėti į orkaitę ir palaukti. Paprastai kartu ruošiamos įdarytos paprikos ir pomidorai, ir įdarui su ryžiais naudojamas pomidorų minkštimas, bet man jie tokie… per daug pomidoriški 🙂
4 porcijoms reikės:
4 vidutinio, vienodo dydžio paprikų (geriau plokščia apačia, kad stabiliau stovėtų)
~400 gr konservuotų (ar šviežių) pomidorų be odelių
~280 gr ryžių (naudojau basmati)
1 vnt. vidutinio dydžio morkos
2 skiltelių česnako
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
0.25 šaukštelio druskos
žalumynų (nebūtina)
Gaminame:
- Atsargiai nupjauti paprikų viršūnėles, išpjauti sėklas ir membranas.
- Pamatuoti tikslesnį ryžių kiekį: vieną papriką iki pusės pripildyti ryžiais. Ryžių kiekį dauginti iš tiek, kiek paprikų gaminsite, šiuo atveju iš keturių.
- Morką smulkiai sutarkuoti, įspausti česnaką, dėti ryžius, visus prieskonius, smulkintus pomidorus. Išmaišyti.
- Ryžių mase prikimšti paprikas, pripildant 3/4 paprikos.
- Paprikas sustatyti į indą, likusią vietą paprikose pripildyti vandeniu. Ant paprikų uždėti viršūnėles. Į indą dėti žalumynų. Indą uždengti dangčiu, jei neturite tinkamo orkaitei, užklokite folija.
- Troškinti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 50 minučių, kol ryžiai sugers visą skystį ir suminkštės. Skanaus!