Ryžiais ir pomidorais įdarytos paprikos graikiškai Yemista

Ryžiais ir pomidorais įdarytos paprikos graikiškai Yemista

Cuisine: graikų virtuvė

Nesudėtingai paruošiamos paprikos – tereikia išmaišyti kelis ingredientus, dėti į orkaitę ir palaukti. Paprastai kartu ruošiamos įdarytos paprikos ir pomidorai, ir įdarui su ryžiais naudojamas pomidorų minkštimas, bet man jie tokie… per daug pomidoriški 🙂

4 porcijoms reikės:

  • 4 vidutinio, vienodo dydžio paprikų (geriau plokščia apačia, kad stabiliau stovėtų)

  • ~400 gr konservuotų (ar šviežių) pomidorų be odelių

  • ~280 gr ryžių (naudojau basmati)

  • 1 vnt. vidutinio dydžio morkos

  • 2 skiltelių česnako

  • 0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio

  • 0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

  • 0.5 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos

  • 0.25 šaukštelio druskos

  • žalumynų (nebūtina)

Gaminame:

  • Atsargiai nupjauti paprikų viršūnėles, išpjauti sėklas ir membranas.
  • Pamatuoti tikslesnį ryžių kiekį: vieną papriką iki pusės pripildyti ryžiais. Ryžių kiekį dauginti iš tiek, kiek paprikų gaminsite, šiuo atveju iš keturių.
  • Morką smulkiai sutarkuoti, įspausti česnaką, dėti ryžius, visus prieskonius, smulkintus pomidorus. Išmaišyti.
  • Ryžių mase prikimšti paprikas, pripildant 3/4 paprikos.
  • Paprikas sustatyti į indą, likusią vietą paprikose pripildyti vandeniu. Ant paprikų uždėti viršūnėles. Į indą dėti žalumynų. Indą uždengti dangčiu, jei neturite tinkamo orkaitei, užklokite folija.
  • Troškinti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 50 minučių, kol ryžiai sugers visą skystį ir suminkštės. Skanaus!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*