100 g pomidorų tyrės ar konservuotų pomidorų arba 200 g šviežių pomidorų
50 ml kokosų pieno
2 šaukštų aliejaus
2 skiltelių česnako
1 - 2 šaukštelių kario prieskonių (tinka tiek paprastas mišinys, tiek Madras, Tikka ir kt.)
vandens
Gaminimo eiga
Česnaką ir svogūną smulkiai sukapoti. Apkepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje.
Bulves nuskusti ir supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Kelias minutes, vis pamaišant, pakepinti keptuvėje su svogūnais ir česnakais.
Pilti pomidorų tyrę (arba dėti smulkintus pomidorus) ir dar kelias minutes pakepinti.
Berti prieskonių, pilti vandens, kad bulves beveik apsemtų. Viską išmaišyti, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės kaitros apie 15 minučių.
Patikrinti, ar bulvės suminkštėjo - turėtų lengvai, be pasipriešinimo įsmigti šakutė. Jei bulvės dar nepakankamai minkštos - troškinti ilgiau. Kai bulvės jau bus suminkštėjusios, pilti kokosų pieną, išmaišyti ir dar minutėlę patroškinti.
Patiekti, kaip ir kitus karius, tinka su ryžiais. Jei bulvių - ryžių derinys jums neįprastas, galima valgyti ir tiesiog vieną.