Greitai paruošiama, Azijos virtuvės įkvėpta sriuba. Skaniausia ji, žinoma, ir su vištiena, ir su krevetėmis, bet jei kurio iš šių produktų neturite, bus taip pat gardu. Jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau aitriųjų pipirų, jei švelniau - mažiau.
150 gr krevečių (naudojau lukštentas, su uodegėlėmis)
6-8 pievagrybių
1 vnt žaliosios citrinos
0.5 vnt svogūno
2-3 skiltelių česnako
50 gr sviesto arba aliejaus
2-3 šakelių šviežios kalendros
Tom Yum pastos pakelio 4 porcijoms arba
1 vnt nedidelio čili pipiro arba žiupsnelio malto čili
3-4 šaukštų Fish sauce
1-2 cm imbiero šaknies
buljonetės arba sultinio kubelio (nebūtina)
Gaminimo eiga
Puode įkaitinti aliejų ar ištirpinti sviestą. Svogūną, česnaką ir imbierą susmulkinti ir apkepinti. Sudėti smulkintus pievagrybius ir supilti žuvies padažą, kelias minutes patroškinti. Sudėti smulkintą vištieną, trumpai apkepinti.
Dėti buljonetę, užpilti 1-1.5 litro vandens ir kokosų pienu. Žaliąją citrintą perpjauti į 4 dalis, įspausti sultis. Sriubą kaitinti, kol užvirs.
Dėti smulkintą čili ir krevetes. Virti dar 3 - 5 minutes. Patiekiant dėti kalendros.