60 gr sūdytos/rūkytos/šviežios lašišos filė (nebūtina, bet labai tinka)
1 skiltelės česnako (arba 0.25 šaukštelio česnako granulių)
saujelės krapų (arba 1 šaukštelio džiovintų)
0.5 šaukštelio druskos
Gaminimo eiga
Cukiniją sutarkuoti stambia tarka. Naudojant jauną cukiniją, tarkuoti su visa žieve. Jei naudojama peraugusi, žievę nulupti ir išimti sėklas.
Cukinijos tarkius pabarstyti druska, permaišyti ir palikti 10 minučių pastovėti. Druska padės ištraukti vandens perteklių iš cukinijos, kad kepami kepsneliai nepavandenytų.
Lašišą supjaustyti kuo smulkesniais, maždaug 0.5*0.5 cm kubeliais.
Cukiniją labai gerai nuspausti. Mano nuspaustų tarkių svoris buvo apie 140 gr. Jis gali būti kiek mažesnis ar didesnis, priklausomai nuo cukinijos vandeningumo.
Drėgnais delnais formuoti kepsnelius ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Jei formuojama masė atrodo pernelyg drėgna, galima papildomai įberti dar šiek tiek avižinių miltų. Tikslus jų kiekis priklauso nuo cukinijos nuspaudimo ir varškės drėgnumo.
Dėti kepti į iki 190 C laipsnių įkaitusią orkaitę apie 20 minučių.
Skardą išimti iš orkaitės ir palikti dar 5 minutes sutvirtėti. Tiekiame su šviežiais agurkėliais!
Pastabos
Labai svarbu tinkamai nuspausti cukiniją, kitaip kepsneliai bus pernelyg drėgni ir kepdami gali ištęžti.