Varškės sūris iš šaldyto kefyro

Varškės sūris iš šaldyto kefyroVarškės sūris iš šaldyto kefyro
Porcijos8
Ingredientai
0/3- 2 litrų kefyro (kuo riebesnio - naudojau skirtą šaltibarščiams, maišeliuose)
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio kmynų
Gaminimo eiga
0/8- 1Kefyrą (pakuotėje) užšaldyti.
- 2Kai kefyras jau sušalęs, pasiruošti indą jo tirpinimui: ant puodo uždėti švarų virtuvinį rankšluostį ar kelis sluoksnius standžios marlės, aplink aprišti virvele, rankšluosčio smarkiai neįtempti.
- 3Kefyro pakuotes nukirpti. Suledėjusius kefyro gabalus galima supjaustyti į kelias dalis. Uždėti ant rankšluosčio ir palikti kambario temperatūroje tirpti. Nešildyti ir nespartinti tirpimo! Aš palikau tirpti pernakt.
- 4Nuimti visą susikaupusią varškės masę. Ją galima valgyti jau tokią, ruošti pyragą, gardinti prieskoniais ir tiekti kaip užtepėlę. Nutekėjusį skystį galima naudoti blynelių tešlai ar trintam kokteiliui.
- 5Berti druskos, kmynų ir kruopščiai išmaišyti.
- 6Į negilų dubenėlį įtiesti kelis sluoksnius marlės, sudėti varškės masę ir formuoti sūrį.
- 7Apvynioti marle ir dėti tarp medinių lentelių suslėgti. Papildomai tarp lentutės ir sūrio dedu kelis sluoksnius rankšluostinio popieriaus kad sugertų išspaustą skysčio perteklių. Jei popierius pradrėko - pakeisti sausu.
- 8Maždaug parą palaikyti suspaustą šaldytuve ir tuomet ragauti!













