Varškės sūris iš šaldyto kefyro

Varškės sūris iš šaldyto kefyro

Varškės sūris iš šaldyto kefyroVarškės sūris iš šaldyto kefyro

Paruošimas20 minIš viso20 min
Porcijos8
Paruošimas20 min
Iš viso20 min
Porcijos
8

Ingredientai

0/3
  • 2 litrų kefyro (kuo riebesnio - naudojau skirtą šaltibarščiams, maišeliuose)
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio kmynų

Gaminimo eiga

0/8
  1. 1Kefyrą (pakuotėje) užšaldyti.
  2. 2Kai kefyras jau sušalęs, pasiruošti indą jo tirpinimui: ant puodo uždėti švarų virtuvinį rankšluostį ar kelis sluoksnius standžios marlės, aplink aprišti virvele, rankšluosčio smarkiai neįtempti.
  3. 3Kefyro pakuotes nukirpti. Suledėjusius kefyro gabalus galima supjaustyti į kelias dalis. Uždėti ant rankšluosčio ir palikti kambario temperatūroje tirpti. Nešildyti ir nespartinti tirpimo! Aš palikau tirpti pernakt.
  4. 4Nuimti visą susikaupusią varškės masę. Ją galima valgyti jau tokią, ruošti pyragą, gardinti prieskoniais ir tiekti kaip užtepėlę. Nutekėjusį skystį galima naudoti blynelių tešlai ar trintam kokteiliui.
  5. 5Berti druskos, kmynų ir kruopščiai išmaišyti.
  6. 6Į negilų dubenėlį įtiesti kelis sluoksnius marlės, sudėti varškės masę ir formuoti sūrį.
  7. 7Apvynioti marle ir dėti tarp medinių lentelių suslėgti. Papildomai tarp lentutės ir sūrio dedu kelis sluoksnius rankšluostinio popieriaus kad sugertų išspaustą skysčio perteklių. Jei popierius pradrėko - pakeisti sausu.
  8. 8Maždaug parą palaikyti suspaustą šaldytuve ir tuomet ragauti!