Dalgona sūrio pyragėlis stiklinėje
Sodraus skonio, kremiškas, labai skanus. Tai lyg desertas ir rytinis puodelis kavos viename – smaližiams subalansuoti pusryčiai 🙂
2 porcijoms reikės
100 g kreminio sūrio (Filadelfijos tipo ar maskarponės)
100 ml plakamosios grietinėlės (geriausia nuo 35% riebumo)
2 vnt sausainių ar vafliukų
1 žiupsnio vanilinio cukraus
- Kavos sluoksniui
1 šaukšto tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
1 šaukšto cukraus
Gaminame
- Sausainius sutrupinti iki smulkių, šlapio smėlio konsistencijos trupinukų. Berti lygiu sluoksniu į stiklines.
- Grietinėlę, kreminį sūrį ir vanilinį cukrų plakti šluotele (ar elektriniu plakikliu – mikseriu) iki standaus kremo. Grietinėlės atskirai plakti nereikia. Dėti ant sausainių.
- Tirpios kavos granules, vandenį ir cukrų plakti elektriniu plakikliu iki tirštos kremo konsistencijos. Plakimas užtrunka, todėl galima plakti su nedidelėmis pertraukomis, kad neperdegtų plakiklis. Pyragėlius užbaigti kremo sluoksniu.
Pastabos
- Kavos kremui tinka tik tirpios kavos granulės – nei su plikoma kava, nei su trys viename tipo kava norimo rezultato nepavyks išgauti.
- Jeigu desertų netieksite iš karto, juos būtinai laikykite šaldytuve, kitaip kavos kremo viršus keičia tekstūrą – sutvirtėja.