Gnocchi karis su špinatais

Gnocchi karis su špinatais

Gnocchi karis su špinatais – galbūt skamba neįprastai, bet bulvės karyje yra gana tradicinis skonių derinys. O čia – minkštučiai bulvių virtinukai, labai kvapniame padaže, pagardinti špinatais… Veganiška (arba vegetariška vakarienė) per 15 minučių! Šviežių gnocchi įsigyti galima beveik visose didesnėse parduotuvėse ir jie nėra brangūs, todėl taupydami laiką juos ir pasirinkome. Žinoma, jei turite daugiau laiko, galite gnocchi ruošti ir naminius.

2 porcijoms

  • 400 g gnocchi bulvinių virtinukų

  • 200 g pomidorų tyrės (ar konservuotų pomidorų)

  • 50 g špinatų

  • 50 g kokosų pieno (ar riebios grietinėlės vegetariškai versijai)

  • 1/2 vnt nedidelio svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 cm imbiero šaknies (nebūtina)

  • 1 šaukštelio kario prieskonių

  • šlakelio aliejaus (ar 50 g ghee sviesto vegetariškai versijai)

Gaminame

  • Gnocchi išvirti pagal nurodymus ant pakuotės ir atidėti. Nešaldytus reikėtų dėti į verdantį vandenį, pavirti apie 2 minutes ir nukošti.
  • Aliejuje ar svieste ant vidutinės kaitros pakepinti smulkintą svogūną. Kai suminkštės, sudėti kapotą česnaką ir tarkuotą imbierą, kepinti keliolika sekundžių.
  • Supilti pomidorų tyrę. Jei naudojate konservuotus pomidorus, paragaukite ar jie nėra pernelyg rūgštūs, jei reikia berkite cukraus. Pilti kokosų pieną ar grietinėlę.
  • Kai pomidorų tyrę ims burbuliuoti, suberti prieskonius, sudėti špinatus ir patroškinti apie minutę, kol špinatai susileis.
  • Sudėti gnocchi ir išmaišyti.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*