Brokolių sriuba su pievagrybiais ir grietinėle
Soti, gardi ir sušildanti brokolių sriuba su pievagrybiais ir grietinėle! Ko daugiau reikia pietums, jei ne garuojančios lėkštės skanutėlės sriubos.
4 – 6 porcijoms reikės
1 vnt nedidelio brokolio
1 vnt morkos
5 – 6 vnt pievagrybių
1 vnt didelės bulvės
1/2 vnt svogūno
200 g grietinėlės
2 litrų sultinio (ar kokybiško sultinio kubelio + vandens)
druskos
pipirų
šlakelio aliejaus ar gabalėlio sviesto
Gaminame
- Puode, nedidelėje kaitroje aliejuje apkepinti smulkiai kapotą svogūną ir tarkuotą morką, kol suminkštės.
- Bulvę supjaustyti kubeliais, apkepinti kartu.
- Brokolio žiedynus atkirti nuo koto. Kotą supjaustyti kubeliais ir apkepinti su kitomis daržovėmis. Dėti smulkintus pievagrybius.
- Užpilti sultiniu, pagardinti prieskoniais. Virti apie 20 minučių nuo užvirimo.
- Sudėti brokolio žiedynus, pilti grietinėlę ir dar kartą užvirtinti.