Makaronai su krevetėmis, pievagrybiais ir pomidorais

Makaronai su krevetėmis, pievagrybiais ir pomidorais

Makaronai su krevetėmis – greitas patiekalas romantiškiems pietums ar vakarienei. Krevetės, pievagrybiai, pomidorai ir grietinėlė – tobulas derinys. O patiekus su makaronais ir trupučiu sūrio – tiesiog sunku atsispirti

2 porcijoms reikės

  • 150 g krevečių (naudojau smulkias, tinka bet kokio dydžio)

  • 100 ml grietinėlės (naudojau riebią)

  • 4 didesnių (80 g) pievagrybių

  • 6 vnt (50 g) pomidoriukų

  • 40 g sviesto

  • 1/8 vnt svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • druskos, pipirų, raudonėlio

  • Patiekimui
  • 160 g makaronų (svoris nevirtų)

  • sūrio (nebūtina)

Gaminame

  • Makaronus virti 1 minute trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės.
  • Keptuvėje ištirpinti sviestą. Apkepinti smulkintą svogūną ir česnaką.
  • Sudėti nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius, pakepinti, kol suminkštės.
  • Dėti krevetes ir į 2-3 dalis pjaustytus pomidoriukus. Pilti grietinėlę ir kaitinti apie 1 minutę (jei krevetės didesnės – 2). Pagardinti prieskoniais.
  • Sudėti nukoštus makaronus ir, maišant, pakaitinti dar 1 minutę.
  • Patiekiant galima pabarstyti sūriu.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*