Snickerinė brinkinta avižinė košė
Per naktį brinkinta avižinė košė – puiki idėja pusryčiams, kai reikia taupyti laiką ryte: paruoštą iš vakaro, ryte ją tereikia išimti iš šaldytuvo ir skanauti! O Snickers skonio brinkinta avižinė košė dar ir puikus pusryčių desertas, skaniai nuteikiantis visai dienai.
2 porcijoms
100 g avižinių dribsnių (naudojau viso grūdo dalių)
300 ml augalinio pieno (naudojau migdolų, tinka ir karvės)
2 saujų sūdytų kepintų žemės riešutų
3 šaukštų klevų sirupo ar kito saldiklio
3 šaukštų žemės riešutų kremo
40 g šokolado
Gaminame
- Avižinius dribsniu užpilti pienu, pilti saldiklį, dėti riešutų kremą, išmaišyti.
- Berti 3/4 riešutų ir dar kartą išmaišyti. Sudėti į stiklines.
- Šokoladą ištirpinti ir atsargiai, šaukšteliu lieti ant košės viršaus, kad susiformuotų sluoknis, o nepaskęstų.
- Kol šokoladas nesustingo, pabarstyti riešutais. Dėti nakčiai į šaldytuvą.