Tiramisu tinginys

Tiramisu tinginys man - du itin mėgstami skoniai, susijungę į vieną. Jis greitai paruošiamas, sodraus, sunkaus skonio, drėgnas, sotus ir tikrai gana saldus. Pasmaližiauti prie kavos ar arbatos pakaks visai nedidelio gabalėlio. Beje, kremui nereikia žalių kiaušinių, todėl ir ragauti drąsiau.

Ingredientai

  • 500 g maskarponės sūrio
  • 397 g (skardinės) saldinto kondensuoto pieno
  • 300 g biskvitinių pirštelių
  • 4 šaukštų nesaldintos kakavos

Gaminimo eiga

  1. Maskarponę išplakti su kondensuotu pienu. Kremas nebus purus, labiau kaip tiršta tešla, taip ir turi būti.
  2. Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su kremu.
  3. Į formą įkloti maistinės plėvelės. Dėti pusę masės masės. Per sietelį tolygiai užberti kakavos. Dėti likusią pusę sausainių masės. Palikti stingti šaldytuve bent kelioms valandoms.
  4. Išimti iš formos. Tą patogiausia padaryti ant formos viršaus uždėjus lėkštę ar lentelę ir staigiu judesiu apvertus. Nuimti plėvelę ir barstyti likusia kakava.
  5. Šis Tiramisu tinginys gana minkštas ir kremiškas, ne toks tvirtas kaip klasikinis tinginys, todėl, prieš patiekiant jį reikėtų laikyti šaldytuve.

Patarimai

  • Šis Tiramisu tinginys gana minkštas ir kremiškas, ne toks tvirtas kaip klasikinis tinginys, todėl, prieš patiekiant jį reikėtų laikyti šaldytuve.
  • Norisi dar kokio netradicinio Tinginio? Matcha tinginio receptas čia.