100 g kreminio sūrio (Filadelfijos tipo ar maskarponės)
100 ml plakamosios grietinėlės (geriausia nuo 35% riebumo)
2 vnt sausainių ar vafliukų
1 žiupsnio vanilinio cukraus
Kavos sluoksniui
1 šaukšto tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
1 šaukšto cukraus
Gaminimo eiga
Sausainius sutrupinti iki smulkių, šlapio smėlio konsistencijos trupinukų. Berti lygiu sluoksniu į stiklines.
Grietinėlę, kreminį sūrį ir vanilinį cukrų plakti šluotele (ar elektriniu plakikliu - mikseriu) iki standaus kremo. Grietinėlės atskirai plakti nereikia. Dėti ant sausainių.
Tirpios kavos granules, vandenį ir cukrų plakti elektriniu plakikliu iki tirštos kremo konsistencijos. Plakimas užtrunka, todėl galima plakti su nedidelėmis pertraukomis, kad neperdegtų plakiklis. Pyragėlius užbaigti kremo sluoksniu.
Pastabos
Kavos kremui tinka tik tirpios kavos granulės - nei su plikoma kava, nei su trys viename tipo kava norimo rezultato nepavyks išgauti.
Jeigu desertų netieksite iš karto, juos būtinai laikykite šaldytuve, kitaip kavos kremo viršus keičia tekstūrą - sutvirtėja.