1Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek atvėsti.
2Nupjaustyti cukinijos žievelę. Jei naudojate peraugusią, išimti sėklas. Cukiniją stambiai sutarkuoti. Jei naudojate jauną, nuspausti nebūtina, jei peraugusi ir vandeninga - nuspausti šiek tiek skysčio. Jau paruoštos naudojimui cukinijos svoris turėtų būti apie 650 g.
3Kiaušinius lengvai išplakti su cukrumi ir druska. Berti miltus ir kepimo miltelius, supilti tirpintą sviestą. Išmaišyti iki vientisos konsistencijos, kad nebūtų sausų gumuliukų.
4Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius, supjaustyti nedideliais kubeliais.
5Tarkuotas cukinijas ir obuolius įmaišyti į tešlą.
6Tešlą pilti į formą (naudojau 24 cm skersmens, nusegamais kraštais, kepimo popieriumi iškloto dugnu), išlyginti paviršių. Formą pakelti kelis centimetrus nuo stalviršio ir švelniai stuktelėti dugną į stalviršį, kad išeitų oro burbuliukai.
7Dėti kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą (kaitinimas viršus-apačia) orkaitę. Kepti apie 45 - 55 minutes. Ar iškepė, tikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis turėtų būti sausas, neaplipęs tešla. Jei bus aplipęs, kepti dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinti.
8Iškepusį palikti kelias minutes pravėsti formoje, tinka pabarstyti cukraus pudra.