Drėgnas cukinijų pyragas su obuoliais

Drėgnas cukinijų pyragas su obuoliais

Cukinijos saldžiuose kepiniuose tikrai ne naujiena, tikriausiai daugelis jau spėjo išbandyti (o jei dar ne, labai rekomenduoju!) šokoladinį cukinijų pyragą. O rudens karalių – obuolių pyragą – ar kada esate bandę gardinti cukinijomis? Būtent dėl jų pyragas būna dar minkštesnis, net kelias dienas išlieka drėgnas. Patiks tiems, kas nemėgsta bulkos tipo pyragų.

24 cm formai reikės

  • 4 vnt vidutinio dydžio obuolių (išvalytų svoris 650 g)

  • 350 g cukinijos (gryno svorio)

  • 4 vnt M dydžio kiaušinių

  • 250 g kvietinių miltų

  • 120 g cukraus

  • 100 g sviesto

  • 2 šaukšelių kepimo miltelių

  • 1 žiupsnelio druskos

  • cukraus pudros (nebūtina)

gaminame

  • Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek atvėsti.
  • Nupjaustyti cukinijos žievelę. Jei naudojate peraugusią, išimti sėklas. Cukiniją stambiai sutarkuoti. Jei naudojate jauną, nuspausti nebūtina, jei peraugusi ir vandeninga – nuspausti šiek tiek skysčio. Jau paruoštos naudojimui cukinijos svoris turėtų būti apie 650 g.
  • Kiaušinius lengvai išplakti su cukrumi ir druska. Berti miltus ir kepimo miltelius, supilti tirpintą sviestą. Išmaišyti iki vientisos konsistencijos, kad nebūtų sausų gumuliukų.
  • Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius, supjaustyti nedideliais kubeliais.
  • Tarkuotas cukinijas ir obuolius įmaišyti į tešlą.
  • Tešlą pilti į formą (naudojau 24 cm skersmens, nusegamais kraštais, kepimo popieriumi iškloto dugnu), išlyginti paviršių. Formą pakelti kelis centimetrus nuo stalviršio ir švelniai stuktelėti dugną į stalviršį, kad išeitų oro burbuliukai.
  • Dėti kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą (kaitinimas viršus-apačia) orkaitę. Kepti apie 45 – 55 minutes. Ar iškepė, tikrinti mediniu smeigtuku – įsmeigus ir ištraukus jis turėtų būti sausas, neaplipęs tešla. Jei bus aplipęs, kepti dar 5 – 10 minučių ir vėl tikrinti.
  • Iškepusį palikti kelias minutes pravėsti formoje, tinka pabarstyti cukraus pudra.

Pastabos

  • Galima kepti ir didesnėje formoje, tuomet kepimo laikas bus kiek trumpesnis. Mažesnės formos rinktis nerekomenduočiau, nes tešlos nemažai ir pyragas kepdamas dar pakyla. Jei visgi rinktumėtės mažesnę formą, atitinkamai mažinkite tešlos ingredientų kiekius.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*