Labai paprasta paruošti, gaivu ir vasariška!
Greitas jogurto tortas
Reikės
1 lapo sluoksniuotos tešlos arba 1 pakelio sausainių + 80 gr tirpinto sviesto
750 gr vyšnių ar aviečių skonio geriamo jogurto
2 pakelių tokio paties skonio želė
5 šaukšto tokio paties skonio tirštesnės uogienės
tarkuoto šokolado
Gaminame
- Tešlą iškočioti į kvadratą, dėti į formą nusegamais kraštais, apipjauti šonus, šiek tiek pabadyti šakute, kad per daug neiškiltų. Kepti* iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 minučių, kol paviršius vos pradės ruduoti. Dar šiltą ištepti uogiene.
- Želė suberti į didesnį dubenį, kurį galima kaitinti, užpilti keliais šaukštais vandens ir išmaišyti, kad būtų košelė. Užpilti kambario temperatūros jogurtu. Pradėti po truputį kaitinti ant viryklės ar garų vonelėje, nuolat maišant šluotele, kol želė granulės ištirps. Pilti į torto formą. Palikti stingti bent 5 valandas šaldytuve.
- Puošti šokoladu, uogomis.
- *Pagrindui vietoje sluoksniuotos tešlos galima iki smėlio konsistencijos sumalti sausainius, sumaišyti su tirpintu sviestu ir, paspaudžiant šaukštu, iškloti torto formos dugną. Visa kita daryti, kaip toliau nurodyta recepte.