Matcha tinginys
Matcha ir pieno derinys man – kažkas artimo tobulybei… Jei puodelis Matcha latte ir tinginys yra mėgstamiausių smaližiškų malonumų tope – neprašausite ir su šiuo desertu. Paruošti užtruks ne ilgiau nei paprastą tinginį. Sunkiausia išlaukti, kol sustings. Bet kaip skanu aplaižyti šaukštą belaukiant…
Reikės
385 g (skardinės) kondensuoto saldinto pieno
360 g sausainių
200 g sviesto
2 šaukštų Matcha miltelių + papuošimui (nebūtina)
Gaminame
- Sausainius sulaužyti gabaliukais. Gabaliukai turėtų būti ~1*1 cm ir mažesni. Gali būti skirtingo dydžio. Sudėti į dubenį.
- Į prikaistuvį (ar nedidelį puodą) dėti kubeliais pjaustytą sviestą ir supilti kondensuotą pieną. Kaitinti ant nedidelės kaitros, vis pamaištant, kol sviestas ištirps. Masė nebūtinai turi visiškai susijungti, gali plaukioti ištirpusio sviesto burbuliukai.
- Į sviesto ir kondensuoto pieno masę suberti Matcha miltelius ir labai gerai išmaišyti. Masėje liks miltelių žymių, kadangi tai yra arbata, ji ir neturi iki galo ištirpti.
- Ant sausainių supilti žalią kondensuoto pieno masę. Krupščiai išmaišyti.
- Formą, kurią naudosite tinginiui, iškloti maistine plėvele ar kepimo popieriumi. Dalimis sukrėsti formą, vis šaukštu paspausdžiant sluoksnius, kad neliktų oro tarpų.
- Tinginį bent kelioms valandoms (o geriau pernakt) dėti į šaldytuvą sustingi. Prieš pjaustant galima papildomai papuošimui pabarstyti Matcha milteliais.
Pastabos
- Jei mėgstate traškesnį tinginį, rinkitės Selgos tipo sausainius, jei minkštesnį – Gaidelio.
- Matcha milteliai – turiu omenyje pačias maltas Matcha arbatžoles, ne paruoštą ir ne tirpų Matcha latte gėrimą.
- Matchos galima dėti kiek daugiau ar mažiau – ragaukite kondensuoto pieno masės ir nutarsite, ar norisi intensyvesnio skonio.
- Naudojau 28*10 cm dydžio formą.