Sviestą ištirpinti ir palikti kelias minutes pravėsti. Nuolat maišant, plona srovele supilti į kiaušinių masę.
Berti miltus, sodą, krakmolą, druską, permaišyti. Šiame žingsnyje dar nereikia maišyti, kol neliks gumuliukų.
Sukapoti šokoladą. Įmaišyti į tešlą. Dabar maišyti, kol neliks sausų miltų gumuliukų. To nedarėme anksčiau, nes tuomet būtų gana sudėtinga įmaišyti šokoladą.
Tešlą dėti į šaldytuvą kelioms valandoms ar pernakt.
Dėl sustingusio sviesto tešla tampa gana kieta. Ją tiesiog dubenėlyje supjaustyti į 12 panašaus dydžio dalių.
Kiekvieną tešlos gabalėlį šiek tiek pakočioti tarp delnų (nuo rankų šilumos ji suminkštės) ir suformuoti kamuoliuką. Tešlos kamuoliukus dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. paliekant nemažus tarpus. Man į vieną standartinio dydžio skardą tilpo 6 vnt. Švelniai paspausti.
Dėti kepti į iki 165 C laipsnių įkaitintą orkaitę (kaitinimas viršus - apačia), vienu metu kepiau dvi skardas. Kepti apie 15 - 16 minučių, kol sausainių krašteliai pradės šiek tiek skrusti. Sausainiai, šiek tiek paspaudus gali atrodyti dar labai minkšti ir net kiek neiškepę, bet tai tik šiltas sviestas - vėsdami jie sustings.
Orkaitės kaitrą išjungti, praverti dureles (arba išimti skardas) ir palikti sausainius atvėsti ir sutvirtėti 15 minučių.
Pastabos
Jei sausainius kepsite mažesnius, trumpinkite kepimo laiką, kad sausainiai neperkeptų.
Visiškai atvėsusius sausainius reikėtų sudėti į sandariai uždaromą indą, kad jie išliktų minkšti.