Panna Cotta (panakota) man - tas desertas, kuris vertas kiekvieno šaukštelio. Ji švelni, kremiška, sodri ir švelni lyg debesėlis, tirpstantis ant liežuvio. Ar įmanoma ją patobulinti? Man labai patiko pagardinti cinamonu kvepiančiais obuoliais. Tikiuosi, patiks ir jums.
Želatiną berti į puodą, užpilti šaltu pienu ir palikti 10 minučių užbrinkti.
Pilti grietinėlę, berti cukrų. Kaitinti ant vidutinės kaitros, nuolat maišant, kol cukrus ir želatina atvės. Neleisti užvirti, kitaip desertas nesustings!
Išpilstyti į stiklines, palikti atvėsti kambario temperatūroje. Kai atvės, kelioms valandoms perkelti į šaldytuvą, kol sustings.
Obuolius supjaustyti smulkiais kubeliais, apkepinti svieste, kol suminkštės. Pagardinti cinamonu. Palikti atvėsti.
Ant sustingusios panna cotta dėti atvėsusių obuolių.
Galima patiekti iš karto arba paruošti iš anksto ir palikti šaldytuve.