8 šaukštų uogienės arba 300 gr šaldytų uogų, 2 šaukštų vandens 2 šaukštų cukraus ir 1 šaukštelio krakmolo
Gaminimo eiga
Tešlą, jei šaldyta, atšildome, pridengę švariu rankšluostėliu. Jei tešlos neuždengti, jos paviršius labai greitai sausėja ir kepamas stipriai trūkinėja.
Jei ruošite su uogiene, šį žingsnį praleiskite. Į prikaistuvį sudėkite uogas, vandenyje ištirpintą krakmolą ir cukrų. Virkite ant nedidelės ugnies, kol uogų padažas ims tirštėti. Būtinai paragaukite, ar pakanka saldumo, jei ne - dėkite dar cukraus.
Iš tešlos sausainių fomele ar stikline aštresniais kraštais išspauskite apskritimus, juos dėkite į keksiukų formeles, formuodami "dubenėlius". Į vidų dėkite po šaukštą uogų ar uogienės (dėjau po 1,5 šaukšto ir uogos išbėgo) ir uždenkite tešlos grotelėmis ar tiesiog keliomis juostelėmis.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių.
Pastabos
Ragauti patariu tik gerai atvėsusius, kitaip tikrai nusideginsite uogomis! Jei visgi norisi šių pyragaičių šiltų, gnybkite juos šakute, o šalia tiekite ledų.