Sluoksniuotas maskarponės desertas

Sluoksniuotas maskarponės desertas - kreminis ir švelnus vos per kelias minutes! Tiems, kas mėgsta desertus be tešlos. Galima ruošti su įvairiausiomis uogomis, vaisiais ar net uogiene!

Ingredientai

  • 250 g maskarponės sūrio
  • 250 ml grietinėlės 35-36%
  • 1/4 vnt citrinos sulčių
  • 30 - 40 vnt vyšnių iš kompoto (be kauliukų) ar kitokių uogų ar vaisių gabaliukų
  • 6 vnt sausainių
  • 50 g šokolado

Gaminimo eiga

  1. Grietinėlę ir maskarponę išplakti elektriniu plaktuvu, kol sutirštės. Neperplakite! Plakti užtruks iki pusės minutės. Įspausti citrinos ir permaišyti.
  2. Sausainius sulaužyti smulkiais gabaliukais (ne iki trupinių).
  3. Pasiruošti 4 stiklines: į dugną berti dalį sausainių, dėti maskarponės kremo, uogų, užtarkuoti šokolado. Sluoksniavimą pakartoti dar kartą. Skanaus!