Sluoksniuotas maskarponės desertas
Kreminis ir švelnus desertas per kelias minutes! Sluoksniuotas maskarponės desertas tiems, kas mėgsta desertus be tešlos. Galima ruošti su įvairiausiomis uogomis, vaisiais ar net uogiene!
4 porcijoms
250 g maskarponės sūrio
250 ml grietinėlės 35-36%
1/4 vnt citrinos sulčių
30 – 40 vnt vyšnių iš kompoto (be kauliukų) ar kitokių uogų ar vaisių gabaliukų
6 vnt sausainių
50 g šokolado
Gaminame
- Grietinėlę ir maskarponę išplakti elektriniu plaktuvu, kol sutirštės. Neperplakite! Plakti užtruks iki pusės minutės. Įspausti citrinos ir permaišyti.
- Sausainius sulaužyti smulkiais gabaliukais (ne iki trupinių).
- Pasiruošti 4 stiklines: į dugną berti dalį sausainių, dėti maskarponės kremo, uogų, užtarkuoti šokolado. Sluoksniavimą pakartoti dar kartą. Skanaus!