Azijietiški makaronai su jautiena
Per greičiau nei 15 minučių paruošiamas patiekalas – jaukiai sušildantis skrandį ir sielą, sotus ir tikrai labai skanus. Įkvėptas filme “Parasite” gaminto Ram-don, bet šio patiekalo tikriausiai negalima būtų pavadinti net labai laisva jo interpretacija, greičiau tik skonio įkvėpimu.
2 porcijoms reikės
200 g jautienos antrekoto (naudojau brandintą)
50 g sviesto
aliejaus
druskos
pipirų
- Makaronams
190 g greitai paruošiamų makaronų (naudojau kiaušininius)
1/2 nedidelės morkos
3 skiltelių česnako
1 šaukšto miso pastos (žr. pastabas)
1 šaukštelio Sriracha ar 1/2 šauktelio maltos aitriosios paprikos ar kitokio aštraus padažo
1/2 šaukštelio Vorčesterio padažo
1/2 jautienos sultinio kubelio
džiovinintos kalendros/petražolių (nebūtina)
aliejaus
Gaminame
- Mėsą supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais, išmaišyti su pora šaukštų aliejaus, druska ir pipirais.
- Mėsą dėti į šaltą keptuvę. Jungti didžiausią kaitrą ir kepinti, vis pavartant 2 – 3 minutes, kol iš visų pusių apkeps. Dėti sviestą ir kepti dar 3 minutes, kol apskrus. Mėsos svarbu neperkepti, ji turi išlikti minkšta.
- Į puodą dėti makaronus, pilti tiek vandens, kad juos tik apsemtų. Puodo neuždengti. Užkaisti ir virti apie 3 minutes. Dėti jautienos sultinio kubelį, miso, Sriracha, Vorčesterio padažus. Virti dar 3 minutes ant didelės kaitros, kad nugaruotų kuo daugiau skysčio. Stebėkite, kad nepridegtų!
- Česnaką ir morką supjaustyti itin smulkiais kubeliais. Apkepinti aliejuje kelias minutes su džiovinta kalendra, kol apskrus.
- Makaronus nuimti nuo kaitros, sudėti kepintas daržoves (kartu su aliejumi), kepintą jautieną (su visais riebalais iš keptuvės), gerai išmaišyti.
- Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais, pvz., svogūnų laiškais.
Pastabos
- Tinka bet kuri minkšta ir švelni jautienos dalis. kuriai nereikia ilgo troškinimo, nėra gyslų ir pan., taip pat riebesnė kiaulienos ar vištienos dalis.
- Miso pasta tinka tiek šviesi, tiek tamsi. Vietoje miso pastos galima naudoti kitokius fermentuotus padažus, pvz., žuvies (fish sauce) ar sojos. Jų reikėtų naudoti kiek daugiau, kad suteiktų stipresnį skonį.