Azijietiški makaronai su jautiena

Azijietiški makaronai su jautiena

Per greičiau nei 15 minučių paruošiamas patiekalas – jaukiai sušildantis skrandį ir sielą, sotus ir tikrai labai skanus. Įkvėptas filme “Parasite” gaminto Ram-don, bet šio patiekalo tikriausiai negalima būtų pavadinti net labai laisva jo interpretacija, greičiau tik skonio įkvėpimu.

2 porcijoms reikės

  • 200 g jautienos antrekoto (naudojau brandintą)

  • 50 g sviesto

  • aliejaus

  • druskos

  • pipirų

  • Makaronams
  • 190 g greitai paruošiamų makaronų (naudojau kiaušininius)

  • 1/2 nedidelės morkos

  • 3 skiltelių česnako

  • 1 šaukšto miso pastos (žr. pastabas)

  • 1 šaukštelio Sriracha ar 1/2 šauktelio maltos aitriosios paprikos ar kitokio aštraus padažo

  • 1/2 šaukštelio Vorčesterio padažo

  • 1/2 jautienos sultinio kubelio

  • džiovinintos kalendros/petražolių (nebūtina)

  • aliejaus

Gaminame

  • Mėsą supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais, išmaišyti su pora šaukštų aliejaus, druska ir pipirais.
  • Mėsą dėti į šaltą keptuvę. Jungti didžiausią kaitrą ir kepinti, vis pavartant 2 – 3 minutes, kol iš visų pusių apkeps. Dėti sviestą ir kepti dar 3 minutes, kol apskrus. Mėsos svarbu neperkepti, ji turi išlikti minkšta.
  • Į puodą dėti makaronus, pilti tiek vandens, kad juos tik apsemtų. Puodo neuždengti. Užkaisti ir virti apie 3 minutes. Dėti jautienos sultinio kubelį, miso, Sriracha, Vorčesterio padažus. Virti dar 3 minutes ant didelės kaitros, kad nugaruotų kuo daugiau skysčio. Stebėkite, kad nepridegtų!
  • Česnaką ir morką supjaustyti itin smulkiais kubeliais. Apkepinti aliejuje kelias minutes su džiovinta kalendra, kol apskrus.
  • Makaronus nuimti nuo kaitros, sudėti kepintas daržoves (kartu su aliejumi), kepintą jautieną (su visais riebalais iš keptuvės), gerai išmaišyti.
  • Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais, pvz., svogūnų laiškais.

Pastabos

  • Tinka bet kuri minkšta ir švelni jautienos dalis. kuriai nereikia ilgo troškinimo, nėra gyslų ir pan., taip pat riebesnė kiaulienos ar vištienos dalis.
  • Miso pasta tinka tiek šviesi, tiek tamsi. Vietoje miso pastos galima naudoti kitokius fermentuotus padažus, pvz., žuvies (fish sauce) ar sojos. Jų reikėtų naudoti kiek daugiau, kad suteiktų stipresnį skonį.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*